Transportverslag van december 2016

03-02-2017 11:45

Een deel van het transportverslag van december 2016, gemaakt door Ton Eikelenboom:

"In Hengelo wachtten de trouwe vrijwilligers van Commissie Oost Europa Hengelo al op ons om de resterende ruimte in de oplegger te laden, ook weer met schoenendozen, schoolmeubeltjes, kleding, incontinentiemateriaal, rollators en nog veel meer goede spullen die ze ingezameld hadden.

Ook waren Dick Dinkelman en Wybo Hoftijzer in Hengelo met een tweede oplegger met schoolmeubeltjes van onder andere Mook, maar ook van andere plaatsen, die samen met de spullen van Hengelo in de oplegger voor Roemenië geladen moesten worden.

De vrijwilligers van Hengelo weten hoe zoiets geladen moet worden en het is ongelofelijk om te zien hoeveel spullen er in de oplegger gestouwd konden worden, er kwam bijna geen eind aan."

"In Toplita heb ik een gedeelte van de lading voor dominee Kristian Barticell gelost bij een school in het centrum. Er lag sneeuw en het was ontzettend koud daar. Er is mij ooit door de dominee in Toplita verteld dat deze stad ook wel het Siberië van Roemenië genoemd wordt.

De kinderen in Roemenië gaan naar iets vergelijkbaars als een basisschool vanaf de leeftijd van 6 jaar totdat ze 14 jaar geworden zijn. Daarna kiezen ze voor een vervolgopleiding.

De schoenendoos pakketjes, de meegebrachte kleding en overige spulletjes door de mensen in Hengelo ingezameld werden gesorteerd en met kleine busjes naar andere plekken gebracht, waarbij gelukkig ook de zigeunerschool in de stad spulletjes kreeg toebedeeld."

Voor het volledige reisverslag klik op onderstaande link.

C171833 - reisverslag Roemenië december 2016.doc (30017024)

Stichting COEH www.stichtingcoeh.nl 0575460404 stefdisbergen@kpnmail.nl